Funktionella och trendiga friluftskläder

Mode hör oftast hemma i stadsmiljö, men varför skulle man inte vilja vara trendig även ute i skogen? Fler och fler letar efter funktionella friluftskläder med en fashionabel touch – och i den här artikeln ska vi gå i genom hur du kan klä dig moderiktigt i ur och skur!

Trendiga och funktionella kläder för vandring under sommartid

Om du planerar att gå ut och trekka i skogen i sommar finns det gott om funktionella kläder att införskaffa. Oftast väljer man att trekka under varma och torra dagar, då det gör terrängen lättare att gå i – sålunda ligger fokus på lättare friluftskläder och skor som ‘andas’. Ett tips är att köpa ett linne i meshtyg, då detta svalkar kroppen. För en mer trendig touch kan du även passa på att välja ett linne i neonfärg, då detta är på modet i sportvärlden. I skoväg trendar sneakers och kängor för tillfället, vilket gör det svårt att hitta en vandringskänga som inte är moderiktig. Det du kan göra är att leta efter pastellfärger, då detta är sommarens skofärgspalett. Generellt är det också bra att införskaffa en hatt eller keps, då detta skyddar mot både solbränna och solsting – och dessa trendar i vitt och naturfärgat i sommar!

Bekväma och moderiktiga kläder för regniga dagar

Om du till exempel ska ut och plocka bär en molnig dag, eller är ute och campar – är risken stor att det kommer en eller annan regnskur. Därför är det viktigt att du klär dig i ‘lager på lager’ så du kan klä av dig när det bli varmt och klä på dig när det börjar blåsa eller regna. Ett tips är att köpa en mörkare regnkappa som går ned till låren, då detta är moderiktigt både i stadsmiljö och skog. Du kan klä dig i en regnponcho om du känner dig lite vågad. Kom dock ihåg att en kapuschong är att föredra i jackväg – så du håller huvudet torrt och undviker förkylningar!

När det kommer till skor skulle vi rekommendera stövlar, då dessa skyddar mot både regn och fästingar – samt kommer i många trendiga modeller och kulörer. En stickad tröja är också bra att ha när det blir lite kylslaget men ingen nederbörd. Dessa går att köpa lite var som helst och är alltid på modet. Tänk till exempel en finstickad polotröja i marinblått eller en grövre kofta i ull.