Rektangeln – den raka kroppsformen

Redan när vi är rätt små får vi lära oss vad en rektangel är och hur den ser ut, men visste du att det även finns en kroppsform som kallas för rektangeln? Den rektangel-formade kroppen är mer rak till utseendet. Axlarna går jämnt med höfterna och midjan likaså. Stussen kan vara både av större och mindre format. Här är det vanligt att man vill skapa illusionen av en mer markerad midja och det kan du enkelt åstadkomma med rätt typ av kläder. Att skapa proportioner är något som man alltid bör lägga på minnet och detta gäller egentligen oavsett vilken kroppsform som man har.

Välj rätt typ av kläder

Det finns ett flertal olika alternativ att välja mellan om man har en rektangel-formad kropp. Klänningar som är mer raka i formen är utmärkta alternativ, men här kan det vara bra att försöka undvika alldeles för tajta varianter. Klänningarna bör inte gå in under bysten och inte heller smeta åt runt höft och rumpa. För att skapa illusionen av en mer kurvig kropp kan man välja prinsessklänningar som är insydda i midjan och har en utstående kjol. Fördelen med dessa klänningar är att det inte går att avgöra om du har en liten bak och smala höfter, eller om du faktiskt fyller ut det mesta under kjolen. De är med andra ord riktiga trolleriplagg.

Rektangeln har vanligtvis en mindre byst och för att skapa en mer proportionerlig bild ska du välja rätt typ av urringning. En rund eller v-ringad urringning kan få din byst att se större ut och detsamma gäller för polokragar. Kom ihåg att din bh har stor betydelse för hur din byst kommer att se ut.

Med ett flertal koftor i din garderob kan du enkelt leka och skapa olika typer av siluetter. Satsa på koftor som är av det kortare slaget och slutar vid midjan. Ett annat alternativ är att du själv knyter upp koftan lite snyggt. Eftersom koftor oftast är av det tjockare eller mer lösare hållet kan det få din överdel att se större ut och med ballongkjolar kan du få nederdelen att se mer fyllig ut. När du klär dig kan du ha i åtanke att försöka skapa så mycket kurvor och volym som möjligt. Lek dig fram för att se vad som funkar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *