Tidiga 2000-tal – Fornarina, JL och Von Dutch gör entré

Sitter du och kollar igenom gamla fotografier från grundskolan eller har du bara en trip down the memory lane? Du minns hur du och vännerna brukade hänga nere i centrum eller kanske är det teknologin med alla disketter som värmer mest om hjärtat. Oavsett vad ditt intresse som ung var så finns det en sak som vi alla kommer att minnas tillbaka extra starkt på, nämligen modet. Nu talar vi inte om modet på 90, 80 eller 60-talet, utan de färgsprakande, rosa-glittrande, graffitiprydda och tidiga 2000-talet!

När man talar om modet från olika årtionden är det lätt att man tänker enbart på designen på plaggen, men under tidigt 2000-talet var det troligtvis märket på kläderna som var av störst betydelse. Om du var ung under denna period kommer du med största sannolikhet känna igen dig i dessa brännheta trender!

  • Fornarina och Victoria Beckham – Om jeans var din melodi hade du säkerligen ett flertal från dessa märken. Både Fornarina och Victoria Beckham såg till att utmärka jeansen med häftiga kungakronor och kanske var det just dessa som fick en att känna sig så snygg.
  • JL – Spenderade du dina dagar på en skolgård under 2004-2007 fick du se ett flertal av tröjorna från Johan Lindeberg. Var och varannan person hade en hoodie av detta slag och trenden höll i sig längre än den hade behövt.
  • Von Dutch – Var det Nicole Richie och Paris Hilton som satte Von Dutch-kepsen på kartan? Det skulle inte förvåna det minsta. De färgglada kepsarna med olika motiv var ett självklart val för modelejonet.
  • Tiger – Om du hade de trendigaste jeansen var du naturligtvis tvungen att ha ett snyggt skärp som höll upp dessa och vad passade då bättre än ett skärp från märket Tiger. Spännet på skärpet var i form av ett vrålande tigerhuvud och det fick mer än gärna finnas en så kallad “bling bling” placerad i tigerns öga.