Timglasformad

Den timglasformade kroppen är troligtvis den kroppsform som idag är mest eftertraktad. När du har en timglasform har du breda axlar som går jämnt med dina höfter och midjan är liten. Brösten är vanligtvis lite större och så även rumpan. Denna kroppsform har blivit allt hetare och kan idag ses på kändisar över hela världen. Även om Kim Kardashian har lagt sig under kniven ett flertal gånger så har hon blivit en symbol för just timglasformen.

Är du timglasformad? Grattis! Du klär nämligen i det absolut mesta och det är fritt fram att välja mellan både lösare och mer åtsittande plagg. Här är det dock en god idé att försöka markera midjan så mycket som möjligt. Väljer du alldeles för lössittande plagg finns det risk att kläderna kan kännas påhängda på dina axlar. Detta kan du enkelt åstadkomma med ett bälte som markerar din smalaste del av kroppen. Det finns många olika typer av bälten att välja mellan, både breda och smala och du bestämmer naturligtvis själv vilken typ av bälte som passar dig bäst.

Vilka kläder passar timglasformen?

När du har en timglasformad kropp ska du försöka att framhäva dina kurvor på ett snyggt och stilfullt sätt. Omlottklänningar är utmärkta för detta ändamål och finns i mängder med olika utformningar. Åtsittande plagg ser till så att dina fina kurvor visas upp lite extra, men är du storbystad så undvik alldeles för djupa urringningar. Om omlottklänningar inte är din melodi kan du istället välja så kallade prinsessklänningar. Prinsessklänningar är klänningar som är mindre och sitter kroppsnära i midjan, men har en kjol som går ut från kroppen. Skulle du tycka att din underdel är för stor är dessa klänningar ett bra alternativ, eftersom den utstående kjolen döljer vad som finns under.

Hur är det med färger och former?

Hur ska man då tänka när det kommer till färger? Sanningen är att den timglasformade kroppen inte behöver fokusera på detta speciellt mycket alls. Du passar nämligen i det mesta och kan välja fritt mellan stormönstrat, randigt, prickigt, enfärgad eller vad helst du känner för. Vill du förminska en kroppsdel använder du mörkare plagg och vill du förstora den satsar du på ljusa färger som pastell och vitt. Med hjälp av lodräta ränder på kläderna kan du få en kroppsdel att se längre ut medan vertikala får den att se bredare ut. Mixa och matcha med snygga assessorer efter egen smak.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *