Äppelformad kroppsform

Har du inte hittat din kroppsform ännu är det dags att ta reda på vad du har. Ett flertal av kroppstyperna som finns är uppkallade efter frukter som t.ex. päron och äpple och modesidor över hela internet kommer med rekommendationer om vad som passar bäst. Om du har en äppelformad kroppsform betyder detta att du har en kurvigare figur utan en markerad midja och oftast med smalare ben. Många äppelformade personer tycker det är svårt att hitta rätt plagg som sitter bra och som framhäver det som man vill framhäva.

Är du äppelformad ska du undvika alldeles för vida eller pösiga byxor. Du har smala, läckra ben, så se till att du visar upp dessa. Det är även rekommenderat att du väljer bort kortare toppar och tröjor, eftersom detta annars kan få din kropp att se obalanserad och osymmetrisk ut. Det man helst vill åstadkomma som äppelformad är att få mindre fokus på magen och mer fokus på t. ex. axlar och ben.

Som tidigare nämnts ska dina ben naturligtvis visas upp. Satsa på byxor som är smala i utformningen och gärna med stretchtyg för att de ska vara bekväma kring både ben och midja. För att åstadkomma den där symmetriska looken kan du matcha med tunikor, gärna i längre slag. De långa tröjorna kommer att få din kropp att se längre ut och därmed också slankare. En tunika kanske låter tråkigt, men sanningen är att tunikor är perfekta plagg att trolla och lura ögonen med. De finns i många olika färger, former och skurningar som kan trolla fram eller bort midjan i ett kick.