Päronet

Ytterligare en kroppsform som är döpt efter en frukt är päronet. Om du har en päronformad kropp betyder det att du har smala axlar, mindre byst, smal midja och stora höfter, rumpa och lår. Denna kroppsform är för många uppskattad, men det betyder inte att den är lätt att klä sig i. Här samlar vi de bästa tipsen för den päronformade kvinnan.

Det många vill åstadkomma med en päronformad kropp är att försöka hitta någon form av balans mellan en mindre överdel och en större underdel. Fokus ligger alltså på att få överdelen att se större ut eller nederdelen att se mindre ut. Undvik stormönstrade byxor eller kläder som har vertikala linjer på nederdelen.

Du vill skapa en balans och här finns det mycket möjlighet att leka med färger och former. En rekommendation är att välja mörka plagg till nederdelen, eftersom detta skapar en illusion av att något är mindre eller nättare än vad det är. På överdelen kan du mer än gärna ha mönstrade plagg av olika slag. Använd dig av ljusa färger som får din överdel att se större ut och därmed mer proportionerlig med dina höfter.