Klä dig rätt i höst

Hösten är snart på intåg och det är dags för kallare tider med varmare kläder. Hösten är efterlängtad av många, äntligen kan man börja klä sig lite mer ordentligt och planera sina outfits. Sommaren är trots allt bara att slänga på sig en klänning eller en topp och ett par shorts, och sedan är man klar. Det är bekvämt men inte så inspirerande. På hösten däremot får vi chansen att matcha en mängd olika plagg och välkomna de höstigare färgerna tillbaka in i vår garderob. Mossgrönt, vinrött och senapsgult är återkommande färger varje höst och de är helt rätt även i år.

En favoritårstid

Många modebloggare och andra influencers säger att hösten är den bästa tiden när det kommer till mode. Bland annat influencern Kenza Zouiten har flera gånger hyllat höstmodet. De stickade tröjorna, murriga färgerna och rejäla bootsen som gör entré varje år är verkligen något att längta efter. Vi är helt enkelt många som knappt kan vänta till mörka tider.

Höstens basplagg

Höstmodet är enkelt på det sätt att det oftast inte är så stor skillnad från år till år. Därför går många plagg från förra året att återanvända, och istället kan man lägga fokus på att hitta några fåtal speciella plagg att uppdatera garderoben med. Hos Ellos kan du hitta alla höstfavoriter till ett bra pris, använd https://www.gratislandet.se/rabattkod/ellos för att fynda höstmodet redan idag. En bra basgarderob bör innehålla en kappa eller trenchcoat samt ett par boots, i antingen svart eller jordnära nyanser. Dessa blir inte trendkänsliga, och om man köper av bättre kvalitet och tar hand om dem kan de användas i väldigt många år.

Andra bra basplagg till hösten är stickade tröjor och klänningar. Här kan man våga ta ut svängarna lite mer när det gäller färg, men se till att ha ett par neutrala också. A-linjeformade klänningar kommer tillbaka varje höst. Det här året får de gärna vara lite längre än vanligt. Tänk 70-tal och välj midi-eller maxilängd på klänningarna och kjolarna när du köper nytt.

Helt rätt med orange och rött

Vi är just nu i en spännande modesäsong då både 70-talet och 90-talet är tillbaka. Detta skapar en fusion av både starka och dovare färger. Vinrött återkommer varje höst, men detta året gör du helt rätt i att se till de mer knalliga röda färgerna. Även orange kommer vara riktigt hett till hösten, både den varma brun-orange och den skrikigare neonorange.

Något vi däremot inte vill göra till hösten är att miss-matcha. Den röd-rosa trenden som hållit i sig börjar sakta fasas ut och du gör rätt i att strunta i denna kombination till hösten. De rosa plaggen går istället tillsammans med brunt eller grönt, men den är egentligen inte framträdande alls det här året. En färg som däremot håller i sig från sommaren och blir trendigare än någonsin är gult. Senapsgult är en klassiker på hösten, men nu kan du med fördel även ta upp de ljusgula och klargula tonerna till din outfit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *