Smycken och accessoarer

Om det är någon kategori som markerat 2019 års modetrender är det accessoarer, men även smycken. Det har handlat om att piffa till oss lite extra mycket det här året och många av oss har säkert shoppat fler guldsmycken än andra år.

Trender leder till mer shopping, vilket i längden innebär mer smycken, prylar och kläder. Inte sällan sitter vi på smycken, accessoarer och attiraljer som vi knappt använder. Här ger vi dig tips på smarta och hållbara alternativ till slit och släng med smycken och accessoarer.

Gå igenom smyckeskrinet

Känner du dig trött på den senaste tidens trend att bära stora guldsmycken? Eller kanske du bara känner att trendiga guldkedjor inte riktigt passar din stil i övrigt? Du kanske har smyckeskrinet fullt av smycken som du knappt använder längre. Då finns det betydligt bättre alternativ än att bara låta dina örhängen, ringar, armband och halsband ligga. Du kan faktiskt anamma ett mer hållbart och grönt tänkande även när det gäller smycken i vardagen.

Förr var det klassiska mantrat att guld och juveler ska förvaras i all evighet. Något som inte känns riktigt tidriktigt idag, även om vissa smycken så klart kan ha en särskild emotionell betydelse. Smycken du har ärvt från någon familjemedlem till exempel. I det långa loppet är det ändå ett faktum att smycken som inte används blir liggandes i skrinet. Just därför är det inte alls fel att ta vara på dina smycken genom att helt enkelt bli utan dem. Du kan till exempel sälja guld och istället sätta in pengarna du får för dina glömda smycken på banken. I praktiken är det en smartare investering för framtiden. Priset på guld varierar och det finns ingenting som kan garantera att dina smycken som ligger gömda i skrinet blir mer värda i framtiden. Tvärtom ger du, genom att sälja ditt guld eller dina diamanter, dig själv en extra peng att investera i något för framtiden. Idag finns det smarta tjänster direkt på nätet som ger dig ett korrekt pris utan att behöva jämföra många olika aktörer.

Ett annat hållbart tips är att anordna bytesdagar med dina vänner, kollegor eller kanske arrangera ett större officiellt event i stan. Då den som vill ta med sig smycken och accessoarer som ligger och samlar damm hemma i skrinet. På plats sker sedan någon form av bytesmarknad där smycken får nya ägare, vilket innebär att ringar, halsband och armband på nytt får komma ut i ljuset.

Det har blivit allt mer poppis med loppishandel i Sverige och ett avslutande tips är att sälja lite av varje på loppis. Ta en titt även i andra skrin i hemmet för att sälja vidare allt som mer eller mindre ligger och slänger hemma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *