Ytterkläder till vintern

På hösten och vintern är det särskilt svårt att klä sig stilsäkert utomhus. Det är kall väderlek, blöt nederbörd och hårda vindar som gör att vi måste prioritera att hålla värmen framför de kanske något mer estetiskt tilltalande alternativen. Dessa båda kriterier behöver faktiskt inte tävla med varandra. I denna text kommer vi att ge dig de bästa tipsen på de jackor för kvinna och man som vi anser vara både snygga och varma!

Dunjackan

Klassikern dunjackan har vi nog alla en relation till. En del kan tycka att en dunjacka är bylsig och tar upp mycket plats, samt att den kanske inte är den allra snyggaste vinterjackan. Då ska man tänka om! Både på dam- och herrsidan finns det idag flertalet mer smäckra varianter av dunjackan som är precis lika snygg över en festoutfit som till jeans och kängor. Välj med fördel en dunjacka med någon extra detalj, som en accentfärg på dragkedjan eller där märket är utskrivet på exempelvis huvan. Att hålla sig riktigt varm och behålla stilen har aldrig varit enklare!

Yllerocken

Att ha en snyggt skräddad rock i garderoben är verkligen ett måste både för dam och herr. Den får gärna vara i ull eller kaschmir för att uppnå den där riktigt härliga värmen som står emot de mest bistra väder. Yllerocken i sig är väldigt snygg och används gärna tillsammans med lite mer uppklädda outfits som kostym eller klänning, men den är faktiskt riktigt häftig att styla tillsammans med grova kängor, stickad tröja och svarta kostymbyxor. En härlig casual look att möta vintern i.

Tunn rock med dunväst

Här är en uppstickare som har blivit mer och mer populär framför allt under de senaste åren. Om du till exempel har en rock eller jacka som passar bra på hösten och därför är av det något tunnare slaget, är det en fantastisk idé att komplettera med en tunn dunväst undertill. På så vis kan du verkligen använda din favoritjacka under en längre säsong, men du behöver inte frysa. En tunn lättviktsväst i dun är ett komplement i din garderob som du faktiskt har nytta av året runt. På sommaren är den perfekt på middagen som äts utomhus när solen har gått ner och senare på vintern under en tunnare jacka. Du håller stilen, samtidigt som du slipper frysa, vilket är en klockren lösning på vinterns stilbekymmer!

Till sist vill vi också nämna att de flesta som investerar i nya ytterplagg i många fall har en äldre jacka som antingen är utsliten eller som helt enkelt inte passar bäraren längre. Nu när det börjar bli kallt är det ett ypperligt tillfälle att skänka vidare dessa plagg till bättre behövande så att färre behöver frysa.